Nieuwe leerlingen

In de meeste gevallen zal een nieuwe leerling een vierjarige kleuter zijn. Ouders van nieuwe leerlingen krijgen bij aanmelding van hun kind(eren) uitgebreide informatie namelijk:

  • een rondgang door de school (''school in bedrijf zien'');
  • mondelinge uitleg over de school;
  • beantwoording van allerlei vragen;
  • een tas met leuke en belangrijke informatie, waaronder de schoolgids.

Omdat wij voor deze eerste kennismaking even rustig de tijd willen nemen, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken met Wietske Darphorn (locatieleider). U kunt haar bellen 0223-613772 of mailen wietskedarphorn@jpthijsse.meerwerf.nl. Overigens kunt u natuurlijk ook gewoon een oriënterende afspraak maken, inschrijven mag daarna maar moet natuurlijk niet!

Zodra een kind 4 jaar is, mag hij/zij naar school. De leerkrachten van groep 1-2 zullen 6 weken voor de verjaardag van het kind op huisbezoek komen en een intakegesprek voeren met de ouders. Daarna zal het kind komen 'wennen' in de kleuterklas. Dit gaat uiteraard in overleg met de ouders.

Als een kind op latere leeftijd bij ons komt (door een verhuizing), gaat het bovenstaande verhaal niet helemaal op. Na aanmelding volgt dan meestal meteen plaatsing. In die gevallen willen wij graag informatie van de vorige school.